Αγαπάς τη Ζωή και τη Φύση ;

HelessionΑγαπάς τους ανθρώπους τη Ζωή και τη Φύση; Είσαι δημιουργικός και εργατικός;

Μια προσέγγιση της εργασιακής Κοινότητας του Ηλέσιον... ίσως σου αλλάξει την ζωή.

Στον Οργανισμό Διατροφής και Περιβάλλοντος “Ηλέσιον” είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούνε τον άνθρωπο και την φύση. Στόχος μας είναι η διάσωση, διατήρηση και διάδοση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, η συνέχιση της Ζωής, η διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας.

Helession

Μετά από έρευνα πολλών ετών, το 2008 δημιουργήσαμε τον πρώτο βιολογικό οίνο φυσικής οινοποίησης, χωρίς προσθήκη θειωδών Kekramenosσυντηρητικών -με βάση ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα- ο οποίος με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και καλύτερος…

Με βάση την αποκτηθείσα καινοτομία Ηλέσιον, ο κάθε φίλος του κρασιού μπορεί να έχει στο ποτήρι του κρασί όσο ελαφρύ και όσο γλυκό το επιθυμεί, όπως γινόταν παραδοσιακά από την Αρχαία Ελλάδα.

Τα προϊόντα του Οργ. Ηλέσιον είναι όλα καινοτομικά και πιστοποιημένα βιολογικά:

1. Οίνος φυσικής οινοποίησης χωρίς προσθήκη συντηρητικών (θειώδη).

2. Ειδύλλι, δροσοσταλίδα σταφυλιού.Products

3. Σταφυλόμελο, φυσικό σιρόπι φρέσκου σταφυλιού.

4. Οινόσταγμα, απόσταγμα φυσικού άκρατου οίνου.

5. Ρύζι, ρυζάλευρο και ρυζογκοφρέτες «Σπερχειού».

6. «Ρυζείς», άγριο ρύζι φυσικής καλλιέργειας.

7. Γηγενή αρωματικά φυτά.

8. Παραδοσιακές ποικιλίες σταφυλιού (vitis vinifera).

HelessionΜπορείτε να τα δείτε στις ιστοσελίδες μας: www.helession.com

Με την δημιουργία του Οργ. Ηλέσιον έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την σταδιακά αυξανόμενη παραγωγή ζωντανών τροφίμων, τα οποία αποτελούν δώρο υγείας για τον ανθρώπινο οργανισμό και ένα κερδισμένο στόχο για μας.

Δράσεις της Κοινότητας του Οργανισμού Ηλέσιον

HelessionΗ Κοινότητα του Οργανισμού Ηλέσιον κατόρθωσε μέχρι σήμερα:

√ Να βρει τρεις «ξεχασμένες» από την πολιτεία πολύ παλιές παραδοσιακές «άγριες» (γηγενείς) ποικιλίες σταφυλιών το «Κοσμάρι», την λευκή και την κόκκινη «Κολοκυθάρα». Τις αναγέννησε και τις διάδωσε.

√ Να βρει παραδοσιακούς σπόρους από «άγρια» (γηγενή) φυτά στα βουνά.

√ Να οινοποιήσει πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία «άκρατο οίνο» με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα! Υψηλόβαθμο οίνο φυσικής οινοποίησης χωρίς θειώδη, που διατηρείται χωρίς να ξινίζει από το 2008( ).

√ Να καλλιεργήσει με φυσικό τρόπο μαζί με τα “ζιζάνια” και με επιτυχία βιολογικό ρύζι στη περιοχή «Φύση» (NATUOrizonasRA) του Σπερχειού ποταμού.

√ Να συμμετάσχει για την προώθηση των προϊόντων της στις αγορές Βιοκαλλιεργητών, στις Οικογιορτές και σε διεθνείς εκθέσεις όπως οι “Foodexpo”, “Expotrof”, “Detrop”, “Naturelle produis DIJON Γαλλία”, “Κερνάμε Ελλάδα”, “Κρασί Μέλι Ελιά Λάδι”.Helession

√ Να εγγράψει πολλά μέλη και συνδρομητές με καθημερινές δράσεις στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών και στις Οικογιορτές.

√ Να ενημερώσει πολλούς πολίτες μέσω του site για την φυσική οινοποίηση και την δυνατότητα παραγωγής οίνου χωρίς χημικά.

√ Να ενημερώσει πολλούς πολίτες και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την οικοαυτάρκεια και την δυνατότητα αυτόνομης παραγωγής τροφής, με αλληλεγγύη και ανταλλαγή.

Δράσεις του Ηλέσιον και η δική σου συμμετοχή

HelessionΟ Οργανισμός Διατροφής και Περιβάλλοντος “Ηλέσιον” σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Δυτικής Αττικής προετοιμάζει τις ακόλουθες νέες δράσεις:

• «Υδροτομώ» - Καινοτόμες λύσεις με μείωση των απαιτήσεων σε νερό και σε άλλες εισροές στην ορυζοκαλλιέργεια. Θα υλοποιηθεί στην περιοχή «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού.

• «Καινοτομώ με Βότανα κι Αμπέλια» - Ερευνώ και αξιοποιώ βότανα και παραδοσιακά αμπέλια για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων σταφυλής. Θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Γκιώνας (Φωκίδα).Helession

Για όλες τις παραπάνω δράσεις παλιές και νέες ο Οργ. Ηλέσιον θα χρειαστεί μέλη και συνεργάτες με γνώσεις αντίστοιχες γεωπονίας, οινολογίας, χημείας, πωλήσεων, λογιστικής, τεχνιτών (ηλεκτρολόγων, υδραυλικών κ.λπ.), αγροτικών εργασιών, μεταφορών, αποθήκευσης, επεξεργασίας, internet για site και social media, μεταφραστικών, γραμματειακής υποστήριξης και πολλών άλλων. Για την Αθήνα, το Σπερχειό και τη Γκιώνα.

Η φύση σε καλεί...

Αν όλα αυτά σε αγγίζουν και σε ενδιαφέρουν, σε καλούμε να συμμετάσχεις και συ σ’ αυτή την προσπάθεια. Στείλε ένα email εκδήλωσης ενδιαφέροντος με όλα τα στοιχεία σου στο: helession2001@yahoo.gr

Μια προσέγγιση της εργασιακής Κοινότητας του Ηλέσιον... ίσως σου αλλάξει την ζωή.

«Ηλέσιον»

Δεν είναι αναγραμματισμός του Ήλιου, αλλά έχει τη ζεστασιά και το φως του!

 Helession

 Helession