Λάδι και Κρασί ασπίδα στον καρκίνο!

Elia-Oenos-ArtosΟι ελιές θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.

Επιβεβαιώθηκαν οι πρόγονοί μας που έλεγαν «η τροφή σου το φάρμακό σου»!

Άλλη μια πολυφαινόλη, η υδροξυτυροσόλη, που περιέχεται στους δύο πυλώνες της μεσογειακής διατροφής στο σταφύλι-κρασί και στην ελιά-ελαιόλαδο, ανακοινώθηκε επίσημα ότι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους!

Και στις δύο αυτές τροφές υπάρχουν πολλές πολυφαινόλες, που στον οίνο ξεπερνούν τις διακόσιες! Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η ρεσβερατρόλη και οι ολιγοπροανθοκυανιδίνες (OPC). Οι πολυφαινόλες βρίσκονται κυρίως στους σπόρους αλλά και στον φλοιό του σταφυλιού και της ελιάς αντίστοιχα. Με την παραδοσιακή οινοποίηση και ελαιοποίηση μέσα από την διαδικασία της όσμωσης (έκχυσης) περνούν αυτές οι πολυφαινόλες στο σώμα του οίνου είτε του ελαιολάδου και είναι βιοδιαθέσιμες για να απορροφηθούν από τον άνθρωπο. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να είναι με άθερμη μέθοδο, χωρίς φιλτράρισμα και χωρίς την χρήση συντηρητικών και χημικών πρόσθετων.  

Στην συνέχεια διαβάστε την είδηση του ΑΠΕ, που τα μέσα μαζικής εξαπάτησης απλά την «αγνόησαν»...

Τέσσερις ελιές τη μέρα καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα

Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η οποία θα βραβευτεί στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

eliaΠροκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.

«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές» επισημαίνει στην εργασία του ο Τομ Καραγιάννης. Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ