Η ρόδινη πλευρά του Ροδίτη

RoditisΜια πονηρή αλεπού βγήκε να πάει στο παζάρι... Σε αντίθεση με την παροιμία όμως κανείς δεν αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί γιατί όλοι την περίμεναν με ανυπομονησία...

 Ο λόγος για το νέο καμάρι του Ηλέσιον…

τον Ροδίτη Αλεπού !

Εσοδείας 2012, γεννήθηκε από τα σπλάχνα αμπελιών 50 ετών στις πλαγιές του Κιθαιρώνα και αποτελεί παραδοσιακή ελληνική ποικιλία.

RoditisΟ φλοιός των σταφυλιών του έχει το χρώμα της αλεπούς, εξ’ ου και η ονομασία του.

Ο Ροδίτης του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι μοναδικός γιατί οινοποιήθηκε με τα στέμφυλα από άγριους ζυμομύκητες του ίδιου του ροδίτη και δεν είναι λευκός -όπως παραδόξως συμβαίνει με τους υπόλοιπους ροδίτες της αγοράς- αλλά λαμπερός κοραλλένιος. 3

Οίνος ζωντανός, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο, πρόσθετα θειώδη, χωρίς φιλτράρισμα -όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ΗΛΕΣΙΟΝ- φύση άγρια, γεμάτος αρώματα φρούτων, με γεύση μεστή που σαγηνεύει τον ουρανίσκο και σώμα που ευφραίνει την καρδιά.

Οι βιασύνες δεν του αρέσουν. Θέλει τον χρόνο του και θετική ενέργεια για να μοιραστεί τις ιστορίες που φέρνει μαζί του.

Το όνειρο, τον ιδρώτα, το μεράκι, την ελπίδα, την προσμονή των ανθρώπων που τον φύτεψαν και το φρόντισαν. Τα τραγούδια των πουλιών, τα παινέματα του Αιόλου, και τα κρυφά τραπεζώματα στις πεινασμένες αλεπούδες που ο θρύλος τις θέλει να του χαρίζουν για «ευχαριστώ»… το χρώμα της φορεσιάς τους. 

Αποκαλύπτεται εντυπωσιακά σε όσους ξέρουν να περιμένουν και γεύονται κάθε στιγμή της ζωής

Είναι η εξαίρεση που μπορεί να αποτελέσει οινική επιλογή μέσα στις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού καθώς -όπως και οι υπόλοιποι Άκρατοι Οίνοι του ΗΛΕΣΙΟΝ- γίνεται απολαυστικός Κεκραμμένος (κρασί) σμίγοντας με Ειδύλλι δροσερό είτε σε μορφή πάγου. 

Στις αγορές βιολογικών προϊόντων οι βιοκαταναλωτές έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να απολαύσουν…

Την ρόδινη πλευρά του Ροδίτη Αλεπού!

 Roditis

ΕΤΙΚΕΤΑ