Ομάδα Εργασίας για τα Δικαιώματα της Μάνας Γης

managiΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΓΗΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, στις 7 μ.μ.

Όπως είναι γνωστό στις 3 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης εκδήλωση για τη Διεθνή Συνδιάσκεψη που έγινε τον Απρίλιο του 2010 στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας με θέμα τα δικαιώματα της Μάνας Γης και την κλιματική αλλαγή.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και μίλησε ο Nelson Estrada από τη Βολιβία, σαν εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης της προς τους λαούς της Λατινικής Αμερικής( Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra Amé rica) . Ο Βολιβιανός εκπρόσωπος μετέφερε πρόταση της Επιτροπής Αλληλεγγύης προς την Εναλλακτική Δράση να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της δεύτερης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τα δικαιώματα της Μάνας Γής ( Pachamama στη γλώσσα των ιθαγενών).

Η Εναλλακτική Δράση αποδέχθηκε την πρόταση και έστειλε επιστολή στη Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Η επιστολή συζητήθηκε με πρόταση του Nelson Estrada στην πρόσφατη Διάσκεψη των Λαών που έγινε στο Σαντιάγκο της Χιλής από 25 έως 27 Ιανουαρίου και συμμετείχαν πάνω από 400 οργανώσεις και κινήματα από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και αποφασίσθηκε να στηριχθεί η Συνδιάσκεψη στην Ελλάδα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή η Εναλλακτική Δράση κοινοποίησε την απόφασή της για ανάληψη της πρωτοβουλίας σε οργανώσεις και κινήματα στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχεκαι στην ανοιχτή συνέλευση που κάλεσε στις 23 Φεβρουαρίου στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣη οργανωτική επιτροπή του 1ου Εναλλακτικού Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.

Την πρόταση έθεσε και στη συνέλευση και έγινε με ικανοποίηση αποδεκτή από τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων και από τους πολίτες που συμμετείχαν. Από τη συνέλευση συγκροτήθηκε ομάδα που θα ασχοληθεί μαζί με την Εναλλακτική Δράση για τη δημιουργία ανοιχτής οργανωτικής επιτροπής που θα συζητήσει το θέμα και θα αναλάβει το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειώνγια τη διοργάνωση της Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τα δικαιώματα της Μάνας Γής στην Αθήνα.

Για το σκοπό αυτό απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε συλλογικότητα και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να συμμετέχει στην ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 7μμ στον χώρο “ OPEN SPACE ” Πανεπιστημίου 64-Ομόνοια (6 ος Όροφος).

Για όσες και όσους θέλουν περισσότερη ενημέρωση για τη Διεθνή Συνδιάσκεψη που έγινε στην Κοτσαμπάμπα και τα ντοκουμέντα των εργασιών της μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Δράσης www.enallaktiki-drasi.gr (για ελληνικά) καθώς και τις ξενόγλωσσες ιστοσελίδες

www.tni.org/taxonomy/term/749/all - www.pwccc.wordpress.com www.peoplesconference.wordpress.com - www.peoplesclimatemovement.net/peoples-protocol

Ενημέρωση για τη Διάσκεψη των Λαών στη Χιλή υπάρχει στην ιστοσελίδα

www.cumbrechile2013