Συνάντηση Παραγωγών – Καταναλωτών στη Λαμία

OikoAftarkia Ημερίδα για την ΟικοΑυτάρκεια την Κυριακή 3 Μαρτίου από τις 11 τo πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 9 -11).

Οι παλιές νοικοκυρές έλεγαν: "Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα". Επίσης, εφάρμοζαν την οικοαυτάρκεια, στο βαθμό που μπορούσε η κάθε μια, ανάλογα αν ζούσε σε χωριό ή πόλη. 

Στα χρόνια που ακολούθησαν μάθαμε να αγοράζουμε ηλιγγιώδεις ποσότητες τροφής και να πετάμε τα πάντα.

...Ακόμα και την φυσική γενετική μας κληρονομιά!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ έναν παλιό αγρότη που δεν μπορούσε να περπατήσει πια και μας έλεγε με πόνο:"Οι ξένοι εργάτες δεν γνωρίζουν και μαζί με τα καλάμια καίνε και τα λιγοστά κλήματα του άγριου ροδίτη που απέμειναν απο τα παλιά δίπλα στο ποτάμι" (Πλαγιές Κιθαιρώνα).

Είναι λοιπόν η κοπή στελεχών απο άγρια κλήματα, και η μεταφύτευσή τους σε γλαστράκια το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα του ΗΛΕΣΙΟΝ σ'αυτό το θλιβερό "φόντο", απ'άκρη σ'άκρη της Ελλάδας. Αρχής γενομένης απο τα ορεινά της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και τα ημιορεινά της Βοιωτίας.

Παράλληλα, και άλλες συλλογικότητες - θεματοφύκες των πατροπαράδοτων αξιών μας και της διατροφικής μας κληρονομιάς συνεχίζουν ακούραστες τον δύσκολο αγώνα κόντρα στα κάθε λογής κερδοσκοπικά συμφέροντα.

H ΒΙΟΖΩ σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Δάσους, στα πλαίσια της ΟικοΑυτάρκειας, οργανώνει ημερίδα με θέματα:

· Την Οικιακή Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση των αγαθών

· Την Άμεση συνεργασία παραγωγού καταναλωτή με την «Ομαδικά υποστηριζόμενη Βιολογική Γεωργία» και τις «Ομαδικές Αγορές από Βιοκαλλιεργητές».

klhmatariaΗ Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου από τις 11 τo πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας (Λεωνίδου 9 -11).

Παράλληλα, στο ίδιο κτίριο θα γίνει έκθεση βιολογικών προϊόντων με αγορές είτε ανταλλαγές αγαθών, παραδοσιακών σπόρων, άγριων αμπελιών και σπορόφυτων.

Στην εκδήλωση αυτή το Ηλέσιον θα διαθέσει άγρια αμπέλια, που διέσωσε απο την Γκιώνα, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ακρατο και Κεκραμμένο Οίνο απο τις σοδειές του 2008, του 2011, αλλά και να απολαύσουν την ανείπωτη γλύκα του Σταφυλόμελου!

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΒΙΟΖΩ: 210-5222323, www.biozo.gr

Όμιλος Φίλων του Δάσους: 22310-53350, www.omfidas-lamias.gr