Νικούσε τον καρκίνο για 36 χρόνια!

Ikaria

Εργασία, Αγνό Κρασί & Ευτυχία!

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου «έφυγε» από τη ζωή ο Σταμάτης Μωραΐτης (Μπαλλάτος), ο αιωνόβιος Ικαριώτης για τον οποίο τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, από τους NEW YORK TIMES μέχρι αυτά της Ευρώπης και της Ασίας, είχαν κάνει αφιέρωμα στη ζωή του!

Με αφορμή την ηλικία του που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν 102 ετών είχε συζητηθεί και αποτελούσε πρότυπο θαυμασμού!

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πριν 36 χρόνια στην Αμερική, του είχε διαγνωσθεί καρκίνος και είχε πάει στην Ικαρία για να περάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής του και από τότε, ζούσε ευτυχισμένος στο νησί με τη γυναίκα και τους φίλους του μέχρι που πέρασε τα … 100!!!

''Περίμενα να πεθάνω, αλλά απλώς δεν συνέβαινε. Τα βράδια περπατούσα ως την ταβέρνα όπου έπαιζα πόρτες και έπινα κρασί με φίλους μέχρι τα μεσάνυχτα'', είχε πει σε συνέντευξή του. Ο ίδιος στις αρκετές συνεντεύξεις που είχε δώσει, εκμυστηρευόταν πως το μυστικό της μακροζωίας του ήταν το αγνό κρασί χωρίς συντηρητικά, δικιάς του μάλιστα παραγωγής...

Του άρεσαν τα αστεία, ήταν πολύ εργατικός και είχε βαθύ έρωτα για τη σύζυγο του, την Πιτσιρίκα (Ελπινίκη Μωραΐτη) που πέθανε πέρσι και από τότε κατέπεσε και ο ίδιος.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013.

Δείτε επίσης: http://www.helession.gr/node/629