Το Αγνό Κρασί Ασπίδα στις Ασθένειες!

ΙκαριωτηςΤο Ηλέσιον δικαιώνεται καθημερινά...

Tο "ΒΒC" και οι "New York Times" αναφέρονται με θαυμασμό στον Ικαριώτη που νίκησε τον καρκίνο πίνοντας αγνό κρασί χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά!

“Η τροφή σου το φάρμακό σου”, έλεγε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης. Όταν όμως η τροφή μας -στο βωμό της κερδοσκοπίας και της δήθεν ταχύτητας- έγινε... σκουπίδια, ο καρκίνος και άλλες ανίατες ασθένειες άρχισαν να θερίζουν.

Η καθαρή γη έθρεψε επι χιλιετίες τον άνθρωπο και εκείνος της γύρισε την πλάτη κάνοντας μόδα το πλαστικό φαγητό, ωθούμενος απο μια αφέλεια που κλήθηκε να την πληρώσει ακριβά.

Ως μάνα όμως η γη δεν απαρνείται τα παιδιά της, και στην δύσκολη στιγμή ανοίγει την αγκαλιά της για να τα προφυλάξει.

Ο λόγος εδώ για το κρασί χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά το οποίο όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα αναπτύσσει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού... μετατρέποντας τα οφέλη του σε ασπίδα ακόμα και απέναντι στον καρκίνο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Ικαριώτη, Σταμάτη Μωραΐτη, στον οποίο οι γιατροί πριν από δεκαετίες διέγνωσαν καρκίνο (δίνοντάς του μάλιστα διάρκεια ζωής μόλις εννέα μηνών). Εκείνος κατάφερε να αντιμετωπίσει φυσικά την... ανίατη ασθένειά του με τη βοήθεια του αγνού κρασιού.

Στην περίπτωση του υπερήλικα πλέον κ. Μωραΐτη κάνουν εκτενή αναφορά ειδησεογραφικά δίκτυα υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας όπως οι New York Times και το ΒΒC*.

“Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας στην Ικαρία;”, αναρωτιέται o Andrew Bomford, συντάκτης άρθρου στο βρετανικό δίκτυο. «Μπορεί να είναι ο καθαρός αέρας, ο φιλικός και ανοιχτός τρόπος ζωής, τα φρέσκα λαχανικά ή το φρέσκο γάλα κατσίκας. Ακόμη, το ορεινό έδαφος καθώς η μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο σε κρατά σε καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί ακόμη να οφείλεται στη φυσική ακτινοβολία από τους βράχους από γρανίτη». Όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 98χρονος Σταμάτης Μωραΐτης, έχει άλλη εξήγηση.

«Είναι το κρασί», λέει, και προσθέτει: «Είναι αγνό, καθαρό, χωρίς προσθετικά. Το εμπορικό κρασί έχει συντηρητικά. Όμως αυτό το κρασί που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι αγνό». Ο κ. Σταμάτης γιόρτασε τα 98α γενέθλιά του την Πρωτοχρονιά. Λέει ότι είναι μεγαλύτερος, όμως τα επίσημα έγγραφα που διαθέτει αναφέρουν ως ημερομηνία γέννησής του την 1η Ιανουαρίου του 1915. Έξω από το σπίτι του υπάρχουν ελιές, οπωροφόρα δέντρα και αμπέλι. Κάθε χρόνο βγάζει περίπου 700 λίτρα κρασί. «Το πίνετε όλο μόνος σας;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος για να του απαντήσει έκπληκτος: «Όχι! Το πίνω με τους φίλους μου».

Ο κ. Σταμάτης πριν από 36 χρόνια ζούσε στις ΗΠΑ. Οι γιατροί τότε διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και ότι βρισκόταν στα τελευταία στάδια της ασθένειας, δίνοντάς του μόλις 9 μήνες ζωής. «Τότε ήταν πολύ ακριβές οι κηδείες εκεί. Έτσι, είπα στη γυναίκα μου ότι θα γυρίσω στην Ικαρία για να με θάψουν κοντά στους γονείς μου. Βρήκα τους φίλους μου στο χωριό που γεννήθηκα και αρχίσαμε να πίνουμε. Σκεφτόμουν ότι τουλάχιστον θα πεθάνω χαρούμενος. Βρισκόμασταν κάθε μέρα και πίναμε κρασάκι. Εγώ περίμενα, όμως καθώς περνούσε ο καιρός εγώ ένιωθα ακόμη πιο δυνατός. Πέρασαν οι 9 μήνες και εγώ ένιωθα καλύτερα από πριν. Μετά πέρασαν 11 μήνες, ακόμη καλύτερα… και τώρα 45 χρόνια μετά είμαι ακόμη εδώ!», είπε ακόμη και συνέχισε: «Πριν από μερικά χρόνια επέστρεψα στις ΗΠΑ για να βρω τους γιατρούς μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Είχαν πεθάνει όλοι»!

Η περίπτωση αυτή δικαιώνει τη φιλοσοφία και όλη την ερευνητική δουλειά της Κοινότητας του Ηλέσιον, για οίνους χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά.

Δείτε επίσης: Γιατί Οίνο και Κρασί Ηλέσιον;

* Πηγές:

The Island Where People Forget to Die

The Greek island of old age