Νέα Διαδικτύου

Νέα από το Διαδίκτυο

 

 

Δυνατό και Καθαρό “ΟΧΙ” από την Ελλάδα

Η Vandana Shiva για το δημοψήφισμα

Vandana Shiva

“Στη μέση μιας βαθιάς κρίσης, οι Έλληνες ψήφισαν για τη δημοκρατία. Και όλοι μας πρέπει να πάρουμε δύναμη και έμπνευση από την Ελλάδα σήμερα.

Το παλιό σύστημα μπορεί μόνο να τραυματίζει τη γη και να

Σινικό τείχος απέναντι στις εταιρίες μεταλλαγμένων

1Tο Σινικό τείχος κόβει την προέλαση των εταιριών μεταλλαγμένων στην Ασία.

Αναλυτικότερα, στις 17 Αυγούστου έληξαν οι σχετικές άδειες για ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένου ρυζιού και καλαμποκιού στην Κίνα.

Το Υπουργείο Γεωργίας αποφάσισε να μην τις ανανεώσει, πράγμα που σημαίνει ότι οι ερευνητικές ομάδες θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα την καλλιέργειά τους.

Η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου ρυζιού με ορίζοντα πενταετίας είχε εγκριθεί το 2009 από το Υπουργείο Γεωργίας. Στις εγκαταστάσεις των ερευνητικών ομάδων παράγονταν δύο είδη ρυζιού που έφεραν γονίδια από το βακτήριο Bacillus thuringiensis (Bt) για να γίνουν πιο ανθεκτικά στα παράσιτα.

Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες στο Πεκίνο είχαν πάρει το πράσινο φως για την

Το ΗΛΕΣΙΟΝ στην FOODEX στο Ζάππειο

foodexFOODEX  η 1η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών για επαγγελματίες

 ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

 14-16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 

Στην FoodEX 2012, την πρώτη έκθεση που σκοπό έχει την προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικής όπως Mini Markets, καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, κ.ά. θα συμμετάσχει το Ηλέσιον.

Είναι γεγονός πως οι νέες καταναλωτικές συνήθειες έχουν αυξήσει

Λάδι και Κρασί ασπίδα στον καρκίνο!

Elia-Oenos-ArtosΟι ελιές θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.

Επιβεβαιώθηκαν οι πρόγονοί μας που έλεγαν «η τροφή σου το φάρμακό σου»!

Άλλη μια πολυφαινόλη, η υδροξυτυροσόλη, που περιέχεται στους δύο πυλώνες της μεσογειακής διατροφής στο σταφύλι-κρασί και στην ελιά-ελαιόλαδο, ανακοινώθηκε επίσημα ότι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους!

Και στις δύο αυτές τροφές υπάρχουν πολλές πολυφαινόλες, που στον οίνο ξεπερνούν τις διακόσιες! Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η ρεσβερατρόλη και οι ολιγοπροανθοκυανιδίνες (OPC). Οι πολυφαινόλες βρίσκονται κυρίως στους σπόρους αλλά και στον φλοιό του σταφυλιού και της ελιάς αντίστοιχα. Με την παραδοσιακή οινοποίηση και ελαιοποίηση μέσα από την διαδικασία της όσμωσης (έκχυσης) περνούν αυτές οι πολυφαινόλες στο σώμα του οίνου είτε του ελαιολάδου και είναι βιοδιαθέσιμες για να απορροφηθούν από τον άνθρωπο. Οι διαδικασίες αυτές

Απαγόρευση τεχνικής αρωματικής ουσίας!

1Άλλη μία τεχνική χημική ουσία αποδείχτηκε επικίνδυνη για την υγεία μας! 

Και πάλι ο Codex Alimentarius αποδείχτηκε απαράδεχτος για την ασφάλεια της τροφής μας!

Καλύπτουν τις τροφές με αρώματα όπως κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τη βρωμιά τους με κολόνια!

Στερήσαμε την τροφή μας από τα φυσικά αρώματά της για τις ανάγκες της μαζικής παραγωγής και στο όνομα του κέρδους την «αρωματίσαμε» με τεχνικά αρώματα. Γιατί δεν άρεσε η κανέλα, αλλά είναι καλύτερη η χημική εσάνς κανέλας. Δεν άρεσε η βανίλια, αλλά είναι καλύτερη η χημική εσάνς βανίλιας κ.ο.κ. Εσάνς. Σαν να είναι η τροφή κάτι που δεν μας το δίνει η φύση αλλά αναγκαζόμαστε να το

Τοξικά Χημικά ή Βιολογικά Στα Πιάτα Μας;

toxikaΗ Δήθεν Φτήνια Των Συμβατικών Τροφίμων Τρώει Τον Αφέντη!

Συμβατικά οπωρολαχανικά συνελήφθησαν με κοκτέιλ τοξικών φυτοφαρμάκων να διακινούνται ανενόχλητα!

Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην επιλέγουμε βιολογικά προϊόντα!

Ας Βρεθούμε Στις Αγορές Βιοκαλλιεργητών Για Να Αποδείξουμε Πως Τα Βιολογικά Είναι Καλύτερα Και Φθηνότερα!

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι τα φτηνά προϊόντα είναι σκουπίδια!

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι τα δήθεν επώνυμα μεγαλοκαταστήματα μας πουλούν «επώνυμα» τοξικά χημικά, τα οποία μας στέλνουν

ΠΕΛΙΤΙ: 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

4Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας

11, 12 και 13 Μαΐου 2013

Με πολύ σεβασμό στη φύση και τα δώρα της. Με μεγάλη ευθύνη για την διαφύλαξη του τεράστιου πλούτου που αποτελούν οι ντόπιες ποικιλίες σπόρων. Με θάρρος απένταντι στο θράσος του Κώδικα Αλιμεντάτιους που βάλθηκε να μας απομονώσει απο τη γή μας. Οσο αντιστεκόμαστε δεν θα πεινάσουμε.

Όπως ανακοινώνει η διοργανώτρια για την Ελλάδα πργάνωση ΠΕΛΙΤΙ "Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε να συμμετάσχετε στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων που θα λάβουν χώρα στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, από τις 11 έως τις 13 Μαΐου 2013. Μέρα ανταλλαγής σπόρων είναι μόνον η 11η Μαΐου 2013. Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες σας και τις πρακτικές που έχετε αναπτύξει στον κήπο, τη γειτονιά, την πόλη ή τη χώρα σας σε σχέση με τις ντόπιες ποικιλίες και, γενικότερα, με την καλλιέργεια τροφής. Ελάτε να συμμετάσχετε στη μεγάλη ανταλλαγή, κατά την οποία

Βρέθηκε Κρασί 6.500 ετών στην Καβάλα

KavalaΗ αρχαιολογική σκαπάνη δικαιώνει την φιλοσοφία του ΗΛΕΣΙΟΝ και την αναγέννηση των Αρχαιοελληνικών Οίνων (Ακρατου και Κεκραμμένου), χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά.

Οι πιο παλιοί οινοποιοί στην Ευρώπη ζούσαν στο αρχαιότερο χωριό των γεωργοκτηνοτρόφων στη Μακεδονία, έναν προϊστορικό οικισμό στην περιοχή Ντικιλί Τας, μόλις 2 χιλιόμετρα από την αρχαία πόλη των Φιλίππων Καβάλας.

Στον προϊστορικό οικισμό, που ανασκάπτεται στο πλαίσιο ελληνογαλλικής συνεργασίας, βρέθηκαν πρόσφατα μεγάλες ποσότητες από απανθρακωμένες ρώγες πατημένων σταφυλιών, ένδειξη ότι φρέσκα φρούτα είχαν πατηθεί για

Μα φυσικά, ΦΥΣΙΚΑ Κρασιά!

Naturar_Wine

Ο κόσμος των οινολόγων και των sommelier αρχίζει να ανακαλύπτει και να προσεγγίζει με ευαισθησία τον... αγνό κόσμο των φυσικών κρασιών, στον οποίο οι οίνοι του Ηλέσιον κατέχουν επάξια την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Ας δούμε στη συνέχεια το σχετικό άρθρο του «Wine.gr» με την υπογραφή της Χρύσας Γιατρά.

Τί και αν σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο περιοδικό του Gambero Rosso ο Bettane και ο Desseauve τους προσέβαλε και τους χαρακτήρισε ως παραγωγούς κρασιών που βρωμάνε και σου

Η θαυμαστή αρχαία ελληνική τεχνολογία ...και στην υπηρεσία των οινόφιλων

therapenisΗ αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό.

Η αρχαία ελληνική τεχνολογία περιλαμβάνει εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. 

Περίπου 300 λειτουργικά ομοιώματα, αυτής της τεχνολογίας προέκυψαν από 22ετή έρευνα του ερευνητή Κώστα Κοτσανά. Πρόκειται για την εγκυρότερη συλλογή και την πληρέστερη έκθεση του

Νικούσε τον καρκίνο για 36 χρόνια!

Ikaria

Εργασία, Αγνό Κρασί & Ευτυχία!

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου «έφυγε» από τη ζωή ο Σταμάτης Μωραΐτης (Μπαλλάτος), ο αιωνόβιος Ικαριώτης για τον οποίο τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, από τους NEW YORK TIMES μέχρι αυτά της Ευρώπης και της Ασίας, είχαν κάνει αφιέρωμα στη ζωή του!

Με αφορμή την ηλικία του που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν 102 ετών είχε συζητηθεί και αποτελούσε πρότυπο θαυμασμού!

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πριν 36 χρόνια στην Αμερική, του είχε διαγνωσθεί καρκίνος και είχε πάει στην Ικαρία για να περάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής του και από τότε,

Το Αγνό Κρασί Ασπίδα στις Ασθένειες!

ΙκαριωτηςΤο Ηλέσιον δικαιώνεται καθημερινά...

Tο "ΒΒC" και οι "New York Times" αναφέρονται με θαυμασμό στον Ικαριώτη που νίκησε τον καρκίνο πίνοντας αγνό κρασί χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά!

“Η τροφή σου το φάρμακό σου”, έλεγε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης. Όταν όμως η τροφή μας -στο βωμό της κερδοσκοπίας και της δήθεν ταχύτητας- έγινε... σκουπίδια, ο καρκίνος και άλλες ανίατες ασθένειες άρχισαν να θερίζουν.

Η καθαρή γη έθρεψε επι χιλιετίες τον άνθρωπο και εκείνος της γύρισε την πλάτη κάνοντας μόδα το πλαστικό φαγητό, ωθούμενος απο μια αφέλεια που κλήθηκε να την πληρώσει ακριβά.

Ως μάνα όμως η γη δεν απαρνείται τα παιδιά της, και στην δύσκολη

Αντίο κυρά Δόμνα

DomnaΗ Μικρασιάτισσα με τα λευκά μαλιά και το διαπεραστικό βλέμμα που ύμνησε τη φύση και τον έρωτα όπως κανείς άλλος

Υπήρξε και θα παραμείνει η ζωντανή απόδειξη ότι ο λαός μας έχει βαθιές ρίζες και φοβερές άμυνες μέσα στα κύτταρά του.

Όταν γύριζε όλη την Ελλάδα με ένα μαγνητοφωνάκι -κι αργότερα με την κάμερα της ΕΡΤ-και κατέγραφε τον μουσικό, τραγουδιστικό και χορευτικό μας πλούτο, έβγαζε με μαστοριά μια - μία τις βίδες του οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης. Ετσι ώστε, φτάνοντας στην πατρίδα μας να αρχίσει να τρίζει, και να μην μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του.

Η Δόμνα Σαμίου με τη δωρική φωνή της, το πείσμα και την αριστοτεχνική όσο και υπομονετική καταγραφή, κατηγοριοποίηση και διάδοση του

Ακόμα μια τράπεζα... ας το γιορτάσουμε

dromenaΈχουμε την χαρά και την ευθύνη να σας ανακοινώσουμε ότι... ανοίγει στην Ακ.Πλάτωνα ακόμα μια τράπεζα.

Και είμαστε χαρούμενοι γιατί είναι... τράπεζα σπόρων!

Η διοργανώτρια συλλογικότητα "European Village" σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Επιλέξαμε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου σαν ημερομηνία έναρξης της τράπεζας σπόρων μας έτσι ώστε να είναι μέσα στις ημερομηνίες του διεθνούς δεκαπενθήμερου δράσεων για την απελευθέρωσητων Σπόρων που έχει εξαγγείλει η γνωστή ακτιβίστρια Vandana Shiva απο 02 εώς 16 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της γιορτής μας είναι ως εξής:

Το κρυμμένο μυστικό του Αιγαίου

ArchipelagosΕντυπωσιακά οικοσυστήματα υψηλής βιοποικιλότητας, που ανταγωνίζονται και ξεπερνούν σε ομορφιά τους τροπικούς κοραλλιογενείς υφάλους!

Μοναδική φυσική κληρονομιά & πηγή ζωής για τα ιχθυαποθέματα οι κοραλλιογενείς ύφαλοι ροδοφυκών στην Ελλάδα!

Τα οικοσυστήματα εντόπισε και χαρτογράφησε πολυεθνική ομάδα επιστημόνων στο ανατολικό Αιγαίο.

Το "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" και επιστήμονες του RAC/SPA των Ηνωμένων Εθνών ανακαλύπτουν και ερευνούν το κρυμμένο μυστικό του Αιγαίου. Με επίκεντρο το νησιωτικό σύμπλεγμα των

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 31 δισ. δολαρια τα βιολογικά προϊόντα

bioΤα βιολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,5% μέσα στο 2011, φτάνοντας σε πωλήσεις τα 31,5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα της Organic Trade Association (OTA) το 2012, ο τομέας των τροφίμων και ποτών βιο, αξιολογήθηκε στα 29,22 δισ. δολάρια, ενώ ο τομέας των μη τροφίμων ανήλθε στα 2,2 δισ. δολάρια.

Η υπεύθυνη της ΟΤΑ Christine Bushway

δήλωσε: «Οι καταναλωτές είναι πιο

220.000 νεκροί το χρόνο παγκοσμίως απο φυτοφάρμακα

farmakaΣτις 220.000 ανέρχονται οι νεκροί ετησίως σε όλο τον κόσμο από φυτοφάρμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), συνεπικουρούμενοι από τις οργανώσεις Fundación Vivo Sano και Organización para la Defensa de la Salud, με ευκαρία την Εβδομάδα χωρίς Φυτοφάρμακα, η οποία γιορτάσθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου, από 20-30 Μαρτίου.

Καταγράφονται συχνές δηλητηριάσεις από την

Όταν η αλληλεγγύη γιορτάζει στο Λαύριο

ΛαυριοΔιήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρίου στις 30/6 & 1/7, στο Φοινικόδασος Λαυρίου, διοργανώνουν οι συλλογικότητες Ομάδα Καλλιτεχνών Πλατείας Συντάγματος, Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δίκτυο Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Λαυρεωτικής, Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων κ.ά. Αγαθών Πλατείας Συντάγματος και ο Σύλλογος Σουνίου "H ΠOΣEIΔΩNIA".

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια Ενηλίκων (όπως κατασκευές κοσμημάτων, γιόγκα γέλιου, ανταλλακτικό κουρείο κα), Προβολές ντοκιμαντέρ και Παιδικά Εργαστήρια (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας, μουσικοθεατρικά παιχνίδια, συλλογικό παραμύθι κα).

Καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν Εκθέσεις Φωτογραφίας, ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια από τα