Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ... με όλους μας !

oikia

Η Βδομάδα Του Γκιώνη... Με Όλους Μας !

Οικία Καραπάνου στην Αίγινα, 18 με 25 Ιουνίου

Μια εβδομάδα αναζωογόνησης και κοινοτικής ζωής για μικρούς και μεγάλους, με πολύ χώρο για την έμπνευση και τη δημιουργικότητα του καθενός, μαζί. Φέτος η Εβδομάδα του Γκιώνη θα είναι αφιερωμένη στη δημιουργία κοινότητας. Στιγμές και εικόνες των προηγουμένων ετών μπορείτε να δείτε στις ιστοσελίδες της Οικίας.

Γκιών! Στον κήπο της Οικίας, µέσα στην απόλυτη σιγή της νύχτας. Η λαλιά του γκιώνη ηχεί σαν ένα αλλιώτικο ρολόι. Ένα ρολόι που δεν µας λέει για τα τρεχάµατά µας. Αλλά για την ζωή που µας αγκαλιάζει. Αυτήν των δένδρων, των πουλιών. Αυτήν της φύσης όλης. Και για την ζωή των ανθρώπων. Που σταθερά κυλάει. Γκιών!

Ένα ρολόι που µας καλεί να σταµατήσουµε. Και να θυµηθούµε. Την ώρα την καλή. Την ώρα την σωστή. Αυτήν που η καρδιά µας χτυπάει. Μαζί µε την καρδιά του κόσµου.

Για να επανασυντονιστούµε µε το ρυθµό αυτού του άλλου ρολογιού, για έβδοµη χρονιά σας προτείνουµε την Εβδοµάδα του Γκιώνη µας.

oikiaΗ εβδομάδα του Γκιώνη είναι µία εβδομάδα αφιερωµένη στο ΜΑΖΙ. Με τον εαυτό µας, µε τους άλλους, µε τη φύση µαζί. Χέρια, καρδιά και µυαλό µαζί. Μωρά, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, παππούδες και γιαγιάδες µαζί. Και µαζί σκυλιά και γάτες! Γιατί µόνο µαζί θα µπορέσουµε ποτέ να χτίσουµε έναν κόσµο αληθινά υγιή. Και η εβδοµάδα του Γκιώνη είναι µια καλή ευκαιρία να εξασκηθούµε!

Φέτος θα έχουµε δύο µέρες παραπάνω, ώστε να δώσουµε στην κοινοτική ζωή περισσότερο χώρο "αναπνοής" - να την απολαύσουµε µε περισσότερη συνειδητότητα και ηρεµία - κάτι που µε τον ενθoυσιασµό των δραστηριοτήτων λιγάκι µας έλλειψε τις προηγούµενες χρονιές. Σ' αυτό θα µας βοηθήσει ιδιαίτερα ο προσκεκληµένος µας Rob Dreaming, που θα έχουµε την τύχη να φιλοξενήσουµε όλη την εβδοµάδα. Ο Rob θα µας εισάγει στο Way of the Council. Το Way of the Council είναι αρχέγονος τρόπος συµβουλίου, όπου καλλιεργείται η επικοινωνία σε κύκλο, µε διαφάνεια και από καρδιάς, ούτως ώστε να µπορέσει να αναδυθεί η ίδια η σοφία της οµάδας. Πληροφορίες στο www.heart-source.com

Επίσης, είπαµε να γίνει φέτος ένα αφιέρωµα στην παιδεία, µε ανοιχτά παράθυρα προς τις µεθόδους Steiner, Montessori και το Home schooling. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα εξαρτηθούν όπως πάντα από τις προσφορές σας. Στείλτε µας τις προτάσεις σας µε Email ως το τέλος Μαίου.

Όπως πάντα, η Εβδοµάδα του Γκιώνη είναι προσφορά της Οικίας στο Κοινοτικό Πνεύµα, και το κόστος της είναι περιορισµένο στην ελάχιστη συµµετοχή.

Με χαρά σας περιµένουµε!

http://www.karapanou.com/

 H Εβδομάδα του Γκιώνη

Η Εβδομάδα του Γκιώνη είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στο ΜΑΖΙ. Με τον εαυτό μας, με τους άλλους, με την φύση μαζί. Χέρια, καρδιά και μυαλό μαζί. Μωρά, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, παππούδες και γιαγιάδες μαζί. Και μαζί σκυλιά και γάτες!

oikiaΕίναι μία ευκαιρία να βρεθούμε για μερικές μέρες με άλλους ανθρώπους που ο καθένας με τον τρόπο τους δουλεύουν προς την αλλαγή, προς την εξυγείανση του τρόπου ζωής μας, της παρουσίας μας στον κόσμο.

Το σύστημα είναι απλό:

Όσοι ζούν επί τόπου (γύρω στα 60 άτομα όλων των ηλικιών)​ μοιράζονται τις καθημερινές δουλειές και ευθύνες, και συμμετέχουν σε όποια δραστηριότητα θέλουν.

Ο χώρος είναι ανοιχτός στους επισκέπτες, οι οποίοι συμμετέχουν επίσης όπου επιθυμούν.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα, βασισμένο στις προτάσεις όλων μας: εργαστήρια, παιχνίδια,​ παρουσιάσεις, μαθήματα, κοινές δράσεις, περιπάτοι, πειράματα, γιορτές, παραστάσεις... Φυσικά δεν υπάρχει ανταλλαγή χρημάτων, όλα είναι στηριγμένα στην καλή διάθεση του καθενός και στην επιθυμία μας να εμβαθύνουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ μας, και με την Ζωή.

Διότι πέρα απ' οποιαδήποτε δραστηριότητα, η ουσία της Εβδομάδας του Γκιώνη είναι στην καλλιέργεια της συνεύρεσης. Είναι η ευκαίρια μίας βαθύτερης συνάντησης με το κοινοτικό πνεύμα.

Η μαγεία του Γκιώνη δεν βρίσκεται στον ήχο της λαλιάς του​. Είναι σ'αυτήν την απέραντη σιωπή που ανάμεσα σε δύο "γκιών!" ξαφνικά ζωντανεύει.

Φέτος η Εβδομάδα του Γκιώνη θα γίνει 18 με 25 Ιουνίου. Θα είναι η έβδομη χρονιά!​

http://www.karapanou.com/efdomada_tou_gioni.html