Κοκκινέλι Γιοματάρι ...του πάθους

kokkineliEπειδή τα ρουμπίνια στις μέρες μας είναι δυσπρόσιτα, το ΗΛΕΣΙΟΝ αξιοποίησε ως πολυτιμότερα για τον Άνθρωπο τα… ρουμπίνια του ελληνικού αμπελώνα. Και τα προσφέρει στο ποτήρι …του κρασιού!

Ο λόγος για το γιοματάρι κοκκινέλι του Ηλέσιον. Του πρώτου κόκκινου άκρατου οίνου που παράχθηκε από τρεις παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες, χωρίς κανένα πρόσθετο, με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα της καινοτομίας Ηλέσιον.

Απο τις πλαγιές του Κιθαιρώνα, την πατρίδα του θεού Διόνυσου, τρυγήσαμε το Σαββατιανό και τον Ροδίτη. Απο τα υψίπεδα της Νεμέας το μαυρούδι της (Αγιωργίτικο) για να δημιουργήσουμε και το δικό μας αγνό κοκκινέλι. Όπως παλιά, χωρίς πρόσθετα θειώδη και άλλα χημικά, χωρίς ξένους ζυμομύκητες, χωρίς πρωτεΐνες καθίζησης-διαύγασης, χωρίς φιλτράρισμα.

Μόλις ανοίξαμε την δεξαμενή και βγάλαμε το νεαρό γιοματάρι!

Άγριος νεαρός άκρατος οίνος, γεμάτος ζωντάνια, δύναμη και ορμή. Τα αρώματα άγριων λουλουδιών κυριαρχούν στο σώμα του. Η αψάδα καταστέλλεται μόνο με τον Έρωτα γι’ αυτό και ο κόκκινος άκρατος ημερεύει μόλις σμίξει με το Ειδύλλι. Τότε γίνεται κρασί, δηλαδή κεκραμμένος οίνος.

Μόλις αγγίξει τους κάλυκες της γλώσσας, ένα συμποσιακό -σχεδόν διονυσιακό- ταξίδι ξεκινά.

Το γιοματάρι μας βγήκε να γνωρίσει τον κόσμο αρχής γενομένης από τις αγορές βιοκαλλιεργητών. Ευελπιστώντας σε ένα ειδύλλιο με τα μέλη, τους φίλους του ΗΛΕΣΙΟΝ αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου καταναλωτή, που θέλει να συνεισφέρει στην διάσωση της διατροφικής μας κληρονομιάς.

Ενας ακόμα λόγος είναι ότι τελευταία οι αγορές των βιοκαλλιεργητών δέχονται επίθεση από τους μεσάζοντες, που αντιτίθενται στην απευθείας επαφή παραγωγού – καταναλωτή.

Ανοιχτά θα είναι πάντα τα γραφεία μας για κάθε ενδιαφερόμενο και τα μέλη του Ηλέσιον σε όλο το κόσμο.

 kokkineli


ΗΛΕΣΙΟΝ ΑΜΚΕ

ΜακΜίλλαν 10, 11144 Αθήνα, Ηλ.Ταχ: helession@gmail.com

Τηλ/Φαξ: 210-5222323,  Κινητό: 6945358916

Σημεία Διάθεσης

 

 

 

Akratos_Yomatari_2011