Μπαίνουμε μεσ' στ' αμπέλι

trygos1

 

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ

Το ΗΛΕΣΙΟΝ ξεκινά αύριο τον δικό του τρύγο!

Με μια γλυκιά... πρώιμη μέθη, χαρά, αγωνία αλλά και προσδοκία... όλα να πάνε καλά!

Αύριο ξεκινάμε να συλέξουμε καρπό για την δεύτερη οινοποίησή μας χωρίς θειώδη (η πρώτη έγινε το 2008). Απο τις πλαγιές του Κιθαιρώνα θα πάρουμε Σαββατιανό και Ροδίτη. Απο τη Νεμέα Αγιωργίτικο για να δημιουργίσουμε και το δικό μας κόκκινο Άκρατο και Κεκραμμένο Οίνο. Αγνό. Όπως παλιά. 

Εμείς ΔΕΝ καταδεχόμαστε σταφύλια απο άρρωστη, μολυσμένη γη και απο στρεσαρισμένα κλίματα! Δεν θα παράξουμε οίνο απο μια βιασμένη φύση.

 Θα μας υποδεχθούν και φέτος καθαροί αμπελώνες που θα μας δώσουν τα πλούσια δώρα τους. Τα δικά μας αμπέλια ζουν λέυτερα, τα συντροφεύουν κυκλάμινα και κέδροι, πουλιά ταξιδευτές που κόπιασαν στους καρπούς για να πάρουν δυναμεις, και μυρωδάτοι αγέρηδες που τα συνήθισαν στα χάδια. Αγρυπνοι φρουροί τους ο Πάνας, οι Βάκχες και ο θεός Διονύσος με το γελαστό βλέμμα του.

Κάνοντας λοιπόν σπονδή κι αναζητώντας την εγκάρδια ευχή και την θετική αύρα των προγόνων και των αρχαίγονων μύθων, βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας μια όμορφη εικόνα απο παλαιότερους τρυγητούς του εύφορου τόπου μας.   trygos

Βασίλης Λαμνάτος απο το βιβλίο του "Οι μήνες στην αγροτική και ποιμενική ζωή του λαού μας".