Στο μήνα, που δεν έχει «ρ», το κρασί θέλει νερό!

Ας το Κάνουμε Όπως οι Αρχαίοι...

kekrammenosΕλάτε να σμίξουμε τον Άκρατο Οίνο με το Ειδύλλι...

...Κι έτσι να φτιάξουμε κρασί στο βαθμό που θέλουμε!

Ο Κεκραμμένος Οίνος, το κρασί, ...το κρασάκι, που ένας άλλος, αρχαίος γλεντζές μας σύστησε, δεν θα λείψει ούτε φέτος από την ιεροτελεστία της καλοκαιρινή περιόδου.

Σαν μια σπονδή που μέλλεται να κρατήσει επί αιώνες, και για όλες τις εποχές, με το ίδιο μεράκι που έφερε την ψυχή της αμπέλου ως στις μέρες μας.

Οι πρόγονοί μας ήξεραν να πίνουν «οίνο»...

Πρώτα - πρώτα άφηναν για τους δούλους τον «κρίθινο οίνο». Τον οίνο από άμπελο τον έπιναν οι ελεύθεροι πολίτες.

Ήξεραν και να τον ξεχωρίζουν...

Τον άκρατο οίνο, με το υψηλό οινόπνευμα, τον έπιναν μόνο σαν γιατρικό το χειμώνα. Έπιναν Κεκραμμένο οίνο (κρασί το λέμε σήμερα) δηλαδή οίνο με νερό πηγής ή πάγο από τα ψηλά βουνά, που έφερναν ειδικά γι αυτό το λόγο.

Το νερό το έβαζαν για πολλούς λόγους. Γιατί ήθελαν να πίνουν κρασί στους βαθμούς που επιθυμούσαν και γιατί το νερό έχοντας οξυγόνο έδινε στο κρασί το οξυγόνο που έλλειπε και ο οίνος ανέπτυσσε πολύ γρήγορα όλα του τα αρώματα... Το καλοκαίρι και στις συνεχόμενες απολαύσεις τους, έπιναν κεκραμμένο οίνο με πολύ νερό.

Αυτό συνεχίστηκε για χρόνια και οι παππούδες μας έλεγαν:

Στο μήνα που δεν έχει «ρ» το κρασί θέλει νερό!

Ο Αρχαιοελληνικός Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ δημιουργεί κρασί όλων των βαθμών από 0 έως 15.

KrasiΜε προσήλωση στην παράδοση η επιλογή του οίνου γίνεται με κριτήρια την αγνότητά του, χωρίς χημικές προσμίξεις. Το οινόπνευμα αποτελούσε το βασικό «συντηρητικό», ώστε το κρασί να μην χρειάζεται άλλα συντηρητικά είτε φάρμακα. Γι αυτό όλοι οι πρόγονοί μας νερώνανε το κρασί τους, μόνο όταν το πίνανε.

Ειδύλλι, το σταφυλόνερο που βοηθάει να γεύονται όλοι πιά κρασί!

Χωρίς καθόλου οινόπνευμα, με τα συστατικά του σταφυλιού, χωρίς θερμίδες γιατί περιέχει πάνω από 99% καθαρό νερό.

HedylliΤο ιδανικό ρόφημα του καλοκαιριού !

Περιέχει σχεδόν όλα τα συστατικά του σταφυλιού, σε μικρότερες ποσότητες, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία, που δίνουν θερμίδες!

Το «Ειδύλλι» αποτελεί το ιδανικότερο υλικό πρόσμιξης για τον άκρατο οίνο και φανταστικό ρόφημα για παιδιά και ανθρώπους, που είτε δεν πίνουν οινόπνευμα είτε θέλουν να χάσουν κιλά.

Στα καλοκαιρινά τραπέζια το απαραίτητο συμπλήρωμα είναι ο αρχαιοελληνικής οινοποίησης ΑΚΡΑΤΟΣ οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ, που αν σμίξει στο ίδιο ποτήρι με το ΕΙΔΥΛΛΙ, δίνει τον ιδανικό ΚΕΚΡΑΜΜΕΝΟ συνοδό της γιορτής, το κρασί.

Τους φίλους και τα μέλη του ΗΛΕΣΙΟΝ, λοιπόν, τους περιμένει μαζί με τους οίνους του και το Ειδύλλι, το «κρασί» για όλη την οικογένεια, ώστε να μην μεθύσουν.

Ενισχύστε την Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ, που θα σας δώσει την ευκαιρία της ελληνικής διασκέδασης χωρίς τα... παρατράγουδα της μέθης!

Για Τη Διάσωση, Διατήρηση Και Διάδοση Της Βιοποικιλότητας Και Της Διατροφική Μας Κληρονομιάς.

Μπορείτε να υιοθετήσετε μία δραστηριότητα της Κοινότητας του ΗΛΕΣΙΟΝ πατώντας εδώ!

Δείτε επίσης Γιατί Οίνο και Κρασί Ηλέσιον;

Akratos