Οικογιορτές

Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ

22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας Τρίκαλα 25-27 Σεπτεμβρίου 2015

OikogiortiΗ ζωή δεν είναι εμπόρευμα. Είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι συνεργασία, είναι γιορτή!

Ο θεσμός των γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, που ονομάζονται οικογιορτές, αναδεικνύει ένα άλλο τρόπο ζωής, απέναντι στον βουλιμικό υπερκαταναλωτισμό. Βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της συλλογικής δουλειάς και ζωής (κοινοτισμός), της ανταλλαγής των αγαθών, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της παράλληλης ζωής με την φύση!

Διακήρυξη της 22ης Οικογιορτής

Οικογιορτή στη Χαλκίδα στα τέλη Σεπτέμβρη

OikogiortiΣκέψου Διαφορετικά

Δράσε Οικολογικά

Ζήσε Συντροφικά

20ή Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας

 Στο Πάρκο Λαού στη Χαλκίδα 27-28-29 Σεπτεμβρίου 2013

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου γενικότερα, προτείνοντας νέους δρόμους, φέρνοντας σε άμεση επαφή και ζύμωση παραγωγούς, χειροτέχνες, συλλογικότητες και γενικότερα ανθρώπους με κοινό όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.

Διαλέξαμε ένα τρόπο ζωής κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον, κοντά στις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις, μέσα στον κόσμο, δίχως να βάζουμε ταμπέλες. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η ζωή δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, ότι η ελευθερία δεν μπορεί να σκλαβωθεί. Πιστεύουμε στην ελευθερία, στην ειρηνική στάση ζωής, στην

19η Πανελλαδική ΟικοΓιορτή

19-oikoΗ 19η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, από την Πέμπτη 13 μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η «Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας» (“Οικογιορτή”) είναι ένα τετραήμερο έκθεσης και προβολής της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας στο ευρύ κοινό. Συμπεριλαμβάνει εκθέσεις οικολογικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων, διαλέξεις και εργαστήρια/σεμινάρια σχετικά με την οικολογική γεωργία, τα προϊόντα της και τη διαδικασία παραγωγής τους, σχετικές συζητήσεις, προβολές ταινιών, δραστηριότητες για παιδιά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες.

Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από 19 χρόνια και γύρισε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, καθώς κάθε χρόνο

Στενά Λαμίας 2012

stena_Lamias9η Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση Κεντρικής Ελλάδας

21, 22, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Πεζόδρομος Ανδρούτσου, Λαμία

Συνάντηση μικρών και μεγάλων στα στενά της Λαμίας για να απολαύσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη Τέχνη, που θα προσφέρει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ), που για 9η χρονιά διοργανώνει την Υπαίθρια Καλλιτεχνική Συνάντηση Κεντρικής Ελλάδας στη Λαμία.

Κατά μήκος του γραφικού πεζόδρομου στο κέντρο της Λαμίας, θα εκθέσουν 55 Καλλιτέχνες μέλη του ΣΚΕΤΚΕ, 250 και πλέον έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, καλλιτεχνικού κοσμήματος, κατασκευών. Το ΗΛΕΣΙΟΝ συμμετέχοντας στην καλλιτεχνική συνάντηση, θα παρουσιάσει τις έρευνες της Κοινότητας για τον οίνο με αρχαιοελληνικά πρότυπα. Θα μοιραστεί τις εμπειρίες του για την αναζήτηση παραδοσιακών άγριων ποικιλιών της εγχώριας βιοποικιλότητας και βέβαια θα κεράσει

1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι

gallikos1 8 και 9 Οκτωβρίου


το ΗΛΕΣΙΟΝ θα σας περιμένει στον Γαλλικό ποταμό


Η 1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, ανοίγει τις πύλες της στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, 8 και 9 Οκτωβρίου. Τι θα συναντήσετε εκεί; Έκθεση με βιολογικά και τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, ξεναγήσεις στο πάρκο, με τα πόδια αλλά και με ποδήλατα, βόλτες με άλογα, έκθεση φωτογραφίας και άλλα πολλά. Η Οικογιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα. H εκδήλωση

To Ηλέσιον στην οικογιορτή Θεσσαλονίκης

oikogiorth thessaloniki18η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας Και Χειροτεχνίας

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  

Πάρκο Νέας Ελβετίας

 22/9/2011-25/9/2011

 Η 18η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας διοργανώνεται για να αναδείχτεί ένας άλλος τρόπος ζωής, απέναντι στον βουλιμικό υπερκαταναλωτισμό, που να βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος, του κοινοτισμού, του σεβασμού προς την φύση!

Παράλληλα,

Πανθεσσαλική Οικογιορτή Βόλου... θα είμαστε εκεί

Volos2η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Βόλος 6 με 9 Οκτωβρίου 2011

Ο θεσμός των γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, που ονομάζονται οικογιορτές, αναδεικνύει ένα άλλο τρόπο ζωής, απέναντι στον βουλιμικό υπερκαταναλωτισμό. Βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της συλλογικής δουλειάς και ζωής (κοινοτισμός), της ανταλλαγής των αγαθών, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της παράλληλης ζωής με την φύση!

Η φετινή Πανθεσσαλική Οικογιορτή είναι αφιερωμένη στην

Οικογιορτές... μήνυμα αντίστασης

Oikogiorti_KritisΑνταλλαγή αγαθών, το νέο πρότυπο

Οι οικογιορτές είναι μήνυμα αντίστασης στην εκμετάλλευση του παραγωγού και του καταναλωτή από τους μεσάζοντες. Είναι τα φύτρα μιάς νέας κοινωνίας που ξεπηδάει μέσα από την κερδοσκοπία των μεσαζόντων.

Ήρθε η ώρα της ανταλλαγής και η κατάργηση της εκμετάλλευσης. Ήρθε η ώρα για το «όλοι μαζί» και για την επιστροφή «στη μάνα - γη». Γιατί ένα κλαδί μόνο του το σπας εύκολα όμως πολλά μαζί... δύσκολα. Πόσο μάλλον όταν το δέντρο τους έχει βαθιές ρίζες.

Αυτά τα μηνύματα στέλνουν οι ανταλλακτικές οικογιορτές, που διοργανώνονται τελευταία σε κάθε όμορφη γωνιά αυτής της πατρίδας. Εκεί δίνουν το παρόν όλοι όσοι κουράστηκαν το δήθεν και μπορούν και βλέπουν μπροστά το κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα που μεγαλώνει.

Ένας όμορφος κόσμος που φτιάχνει μυρωδάτα σαπούνια, φυσικά καλλυντικά νόστιμες μαρμελάδες, ζυμαρικά, αγνά τυροκομικά, κρασί χωρίς χημικά

Εν Οίκω στο Ηράκλειο Κρήτης 17-19/6

en-oiko

Συνάντηση στο Ηράκλειο Κρήτης οικο-καλλιεργητών, οικο-χειροτεχνών, μεταποιητών αγροτικών προϊόντων και συλλογικοτήτων. Μια τριήμερη γιορτή για την αυτο-οργάνωση και την αλληλέγγυα οικονομία, στις 17-19 Ιουνίου 2011 στο πάρκο Γεωργιάδη.

Το ΗΛΕΣΙΟΝ συμμετέχοντας στην ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ στα Ηράκλειο θα παρουσιάσει τις έρευνες της Κοινότητας για τον οίνο με αρχαιοελληνικά πρότυπα. Θα μοιραστεί τις εμπειρίες του για την αναζήτηση παραδοσιακών άγριων ποικιλιών της εγχώριας βιοποικιλότητας. Και βέβαια θα ανταλλάξει τον αρχαιο-ελληνικό οίνο με άλλα παραδοσιακά οικο-προϊόντα.

Τα αρώματα και τα κεχριμπαρένια χρώματα του άκρατου οίνου, θα γοητεύσουν όσο και η απόδειξη, ότι η οινοποίηση με αρχαιοελληνικά πρότυπα, χωρίς συντηρητικά (θειώδη) και άλλα χημικά πρόσθετα, πέτυχε!

Τι σκέφτονται οι

Οικογιορτή στα Βασιλικά Εύβοιας 10-13/6

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ στα Βασιλικά

Oikogiorti_Evias

Το ΗΛΕΣΙΟΝ συμμετέχοντας στην ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ στα Βασιλικά θα παρουσιάσει τις έρευνες της Κοινότητας για τον οίνο με αρχαιοελληνικά πρότυπα. Θα μοιραστεί τις εμπειρίες του για την αναζήτηση παραδοσιακών άγριων ποικιλιών της εγχώριας βιοποικιλότητας. Και βέβαια θα ανταλλάξει τον αρχαιο-ελληνικό οίνο με άλλα παραδοσιακά οικο-προϊόντα.

Τα αρώματα και τα κεχριμπαρένια χρώματα του άκρατου οίνου, θα γοητεύσουν όσο και η απόδειξη, ότι η οινοποίηση με αρχαιοελληνικά πρότυπα, χωρίς συντηρητικά (θειώδη) και άλλα χημικά πρόσθετα, πέτυχε!

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

Σκεφτήκαμε να πειραματιστούμε για την δυνατότητα ανταλλαγών με την μικρότερη δυνατή μεσολάβηση χρημάτων.

Στο «Πολυχώραφο-Ξουτκά» λέμε να περάσουμε ένα τριήμερο με

Το ΗΛΕΣΙΟΝ στην οικογιορτή του Μαραθώνα

oikogiorthΣτην 1η Οικογιορτή Μαραθώνα θα δώσει το παρών και το ΗΛΕΣΙΟΝ!

H εκδήλωση θα διαρκέσει απο τις 25 Απρίλη έως την Πρωτομαγιά και αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία να βρεθούμε να τα πούμε και... να τα πιούμε Αρχαιοελληνικά!

Ο Μαραθώνας αλλιώς!