ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΗΛΕΣΙΟΝ

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

akratos

Με γνώμονα την παρακαταθήκη των παραδοσιακών οινοπαραγωγών της πατρίδας μας και μελετώντας τις παραγωγικές διαδικασίες των προγόνων μας, το «ΗΛΕΣΙΟΝ*» αναγέννησε τον αρχαιοελληνικό Άκρατο Οίνο και το Ειδύλλι, τα οποία όταν ενωθούν μας δίνουν τον Κεκραμμένο Οίνο, τον οποίο σήμερα ονομάζουμε κρασί.

Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι = Κεκραμμένος Οίνος (κρασί)

Οι μελετητές του «ΗΛΕΣΙΟΝ», αφού εμβάθυναν στους αρχαίους και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και τις εμπειρίες των προγόνων μας, στη συνέχεια μελέτησαν στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες και σχεδίασαν προϊόντα, που να συνάδουν με αυτά των σημερινών γνώσεων της Μεσογειακής διατροφής. Ζωογόνος πυρήνας η «δύναμη του σπόρου» και πολλά από τα συστατικά των παλαιών και αρχαίων προϊόντων, χωρίς τη χρήση συντηρητικών κι άλλων τοξικών χημικών.

…Και δικαιώθηκαν! Δύο χρόνια μετά οι οίνοι του ΗΛΕΣΙΟΝ άντεξαν τις αντιξοότητες και τα προβλήματα της συντήρησής τους.

Πετύχαμε !

Αρχαιοελληνικό Οίνο χωρίς συντηρητικά !

kekrammenosΟ Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι φυσικός, μέρος της Μεσογειακής διατροφής και του Γαλλικού παράδοξου. Δεν περιέχει συντηρητικά (θειώδη είτε τοξικά χημικά και χρώματα) και δεν φιλτραρίστηκε!

Δημιουργήθηκε το «Ειδύλλι», ένα υδατικό συμπλήρωμα από απόσταγμα του μούστου. Του μούστου, που δημιούργησε τον Άκρατο Οίνο. Το «Ειδύλλι» δεν περιέχει οινόπνευμα και θερμίδες. Περιέχει σχεδόν όλα τα συστατικά του σταφυλιού, σε μικρότερες ποσότητες, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία, που δίνουν θερμίδες!

Το «Ειδύλλι» αποτελεί το ιδανικότερο υλικό πρόσμιξης για τον άκρατο οίνο και φανταστικό ρόφημα για παιδιά και αθλητές. Αντικαθιστά υγιεινά το νερό.

 

Είναι το «κρασί» χωρίς οινόπνευμα για όλη την οικογένεια !

Ο Κεκραμμένος Οίνος είναι το «πάντρεμα» του Άκρατου Οίνου με το Ειδύλλι. Δημιουργείται, λοιπόν, ένα διαβαθμισμένο κρασί όλων των βαθμών από το 0 έως το 15 !

Έτσι, χιλιάδες χρόνια μετά τις μυσταγωγικές συναντήσεις των αρχαίων φιλοσόφων και των επιφανών ανδρών, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το δώρο της αμπέλου, στην ίδια μορφή και με ανέγγιχτη την αγνότητα της φύσης.

Δεν έχετε παρά να πάρετε μέρος στην ιεροτελεστία...

Συγκριτικά πλεονεκτήματα:

  • Άκρατος οίνος βιολογικός χωρίς πρόσθετα χημικά συντηρητικά (θειώδη), φάρμακα, χρωστικές κλπ.
  • Απόσταγμα μούστου, το Ειδύλλι, προσομοιάζει με κρασί χωρίς οινόπνευμα
  • Δημιουργείται κρασί (κεκραμμένος οίνος) όλων των βαθμών από το 0 έως το 15, με την κράση (ανάμειξη) άκρατου οίνου (15 βαθμών) και Ειδύλλι.
  • Κρασί του 2008 χωρίς προβλήματα για όλες τις Εποχές! Για όλες τις Φυλές! Για όλη την Οικογένεια!
  • Κρασί με προ-ανθο-κυανιδίνες ή OPC γιατί δεν φιλτραρίστηκε
  • Κρασί αρχαιοελληνικό, γνήσιο βαρελίσιο στο μπουκάλι!

 


«ΗΛΕΣΙΟΝ»

Η ανάγκη της συλλογικής δραστηριότητας υπέρ της σωστής Διατροφής, του Περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Βιοποικιλότητας, των Οίκο - Κοινοτήτων και του Αγροτουρισμού... είναι η γόνιμη «μήτρα» που γέννησε το «ΗΛΕΣΙΟΝ».

Είδε το πρώτο φως του ήλιου το 2008, όμως ωριμάζει σαν καλό κρασί στο «κελάρι» της ζωής εδώ και 40 χρόνια !

Οι εμπνευστές -και ιδρυτές του- όλο αυτό το διάστημα εργάζονται ακούραστα για τον προσδιορισμό της ξεχωριστής ταυτότητάς του και το... ειδικό βάρος της υπογραφής του.

Οι γνώσεις τους έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, με ολοκληρωμένες απαντήσεις και επιτυχείς εφαρμογές στην διατροφή, σε κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης οικοσυστημάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασίας της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, συμβάλλοντας στην προστασία της αειφορίας της φύσης και την ανάπτυξή της στον άνθρωπο.

Την ομάδα των πρωτοπόρων του «ΗΛΕΣΙΟΝ» απαρτίζουν άνθρωποι ευαίσθητοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στόχος όλων μαζί είναι να προστατεύσουν την διατροφή μας, το περιβάλλον, σαν κοινωνικό και συλλογικό αγαθό, να ασκήσουν τον έλεγχο στην πολιτεία και να βάλουν εμπόδια στην κερδοσκοπία, δείχνοντας μια εναλλακτική λύση σε όσους λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την ίδια την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

Προβάλλοντας την αξία της εμπειρίας των προγόνων μας (παράδοση), την αναγκαιότητα της φύσης, την αξία της ποικιλίας, το δικαίωμα στη ζωή, το «ΗΛΕΣΙΟΝ» αγγίζει τη συνείδηση κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη.

Το ουσιώδες δεδομένο ότι η μεσογειακή διατροφή του 19ου αιώνα προφύλασσε τους ανθρώπους από αρρώστιες, δυναμώνοντας ταυτόχρονα και το αμυντικό τους σύστημα, είναι σήμερα κτήμα όλων των πολιτών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τί είναι, άραγε, αυτό που διαφοροποιεί τα περισσότερα σημερινά προϊόντα που έχουν ίδιο όνομα και εμφάνιση από αυτά της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής;

Η απάντηση παραπέμπει στον τρόπο παραγωγής, τόσο της πρώτης ύλης όσο και του δευτερογενούς (επεξεργασμένου) αγαθού, που αφαιρεί κυρίως από το προϊόν την

«δύναμη του σπόρου».

Οι μελετητές του «ΗΛΕΣΙΟΝ» άρχισαν τα βήματά τους από αυτό ακριβώς το σημείο.

Αφού εμβάθυναν στους αρχαίους και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και τις εμπειρίες των προγόνων μας, στη συνέχεια μελέτησαν στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες και σχεδίασαν προϊόντα, που να συνάδουν με αυτά της μεσογειακής διατροφής, με ζωογόνο πυρήνα την «δύναμη του σπόρου» και πολλά από τα συστατικά των παλαιών και αρχαίων προϊόντων.

Οι βασικές αυτές παραγωγικές διαδικασίες είναι:

  • Η πρωτογενής παραγωγή των καρπών γίνεται με φυσικό τρόπο και χωρίς τεχνικά χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Το λιγότερο αποδεκτό είναι τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.
  • Η συλλογή των αγαθών γίνεται αφού ωριμάσει πλήρως ο σπόρος τους.
  • Η δευτερογενής παραγωγή γίνεται με την συμμετοχή των σπόρων στην διαδικασία επεξεργασίας, σε χρόνο αρκετό ώστε να παραδώσουν με την όσμωση την «δύναμή» τους στο σώμα του προϊόντος.
  • Επίσης, προϋπόθεση είναι η χρήση μόνον φυσικών πρώτων υλών (είτε βιολογικών), η θερμική επεξεργασία σε χαμηλές θερμοκρασίες και η φυσική συντήρησή τους χωρίς ακρότητες.

Το «ΗΛΕΣΙΟΝ» με ορμητήρια την Αθήνα, την Θήβα και την Λαμία δημιούργησε τύπους κρασιού, που έρχονται με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα άλμα ποιότητας στο μέλλον!