Υποστηρίξέ μας

Ας δώσουμε Αναπνοή στη Φύση και στις Παραδόσεις του Τόπου μας

helessionΗ Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ προσκαλεί αυτούς που συμμερίζονται την αγωνία της για την διατήρηση αρχαίων ποικιλιών και την σύνδεση παράδοσης με την επιστημονική πρόοδο, να απαντήσουν στο κάλεσμά της για να ενισχύσουν τις μελλοντικές δράσεις, υιοθετώντας τις. Από τις κερδοσκοπικές εταιρείες και τους κρατικούς μηχανισμούς δεν έχουμε πάρει χρήματα. Γι αυτό οι μόνοι που μένει να χρηματοδοτήσουν την σωτηρία της βιοποικιλότητας είστε εσείς κι εμείς, δηλαδή εμείς οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Η φυσική συμμετοχή σας δε στις δράσεις αυτές θα τους προσδώσει μεγαλύτερο κύρος και ώθηση. Με την εγγραφή σας σαν ενεργά μέλη της Κοινότητας θα αποκτήσετε την δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία και την οργάνωση των δραστηριοτήτων της.

Οι δράσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι:

 • 20 ευρώ για τα αρχαιοελληνικά Πρότυπα Οινοποίησης.
 • 30 ευρώ για ένα Γκοσμάρι.
 • 50 ευρώ για την αναζήτηση και την συλλογή γενετικού υλικού παραδοσιακών ποικιλιών σταφυλιών.
 • 100 ευρώ για τον γενετικό έλεγχο και ταυτοποίηση αυτών των ποικιλιών.
 • 150 ευρώ για την έρευνα πάνω στην Δύναμη του Σπόρου.

Κάθε ενισχυτής άνω των 20 ευρώ και για κάθε του ενίσχυση, θα πάρει ως δώρο έναν Κεκραμμένο Οίνο, που περιέχει δύο μπουκάλια με ‘Ακρατο Οίνο και ένα μπουκάλι με Ειδύλλι (υδατικό συμπλήρωμα). Το ίδιο και κάθε μέλος της Κοινότητας του ΗΛΕΣΙΟΝ. Κάθε ενισχυτής μπορεί να δώσει περισσότερες από μία ενισχύσεις.

Υιοθετώντας την δημιουργία αρχαιοελληνικών Πρότυπων Οινοποίησης

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Με γνώμονα την παρακαταθήκη των παραδοσιακών οινοπαραγωγών της πατρίδας μας και μελετώντας τις παραγωγικές διαδικασίες των προγόνων μας, το «ΗΛΕΣΙΟΝ*» αναγέννησε τον αρχαιοελληνικό Άκρατο Οίνο και το Ειδύλλι, τα οποία όταν ενωθούν μας δίνουν τον Κεκραμμένο Οίνο, τον οποίο σήμερα ονομάζουμε κρασί.

Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι = Κεκραμμένος Οίνος (κρασί)

akratosΟι μελετητές του «ΗΛΕΣΙΟΝ», αφού εμβάθυναν στους αρχαίους και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και τις εμπειρίες των προγόνων μας, στη συνέχεια μελέτησαν στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες και σχεδίασαν προϊόντα, που να συνάδουν με αυτά των σημερινών γνώσεων της Μεσογειακής διατροφής. Ζωογόνος πυρήνας η «δύναμη του σπόρου» και πολλά από τα συστατικά των παλαιών και αρχαίων προϊόντων, χωρίς τη χρήση συντηρητικών κι άλλων τοξικών χημικών.

…Και δικαιώθηκαν! Δύο χρόνια μετά οι οίνοι του ΗΛΕΣΙΟΝ άντεξαν τις αντιξοότητες και τα προβλήματα της συντήρησής τους.

Πετύχαμε !

Αρχαιοελληνικό Οίνο χωρίς συντηρητικά !

Ο Άκρατος Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ είναι φυσικός, μέρος της Μεσογειακής διατροφής και του Γαλλικού παράδοξου. Δεν περιέχει συντηρητικά (θειώδη είτε τοξικά χημικά και χρώματα) και δεν φιλτραρίστηκε!

Δημιουργήθηκε το «Ειδύλλι», ένα υδατικό συμπλήρωμα από απόσταγμα του μούστου. Του μούστου, που δημιούργησε τον Άκρατο Οίνο. Το «Ειδύλλι» δεν περιέχει οινόπνευμα και θερμίδες. Περιέχει σχεδόν όλα τα συστατικά του σταφυλιού, σε μικρότερες ποσότητες, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία, που δίνουν θερμίδες!

kekrammenosΤο «Ειδύλλι» αποτελεί το ιδανικότερο υλικό πρόσμιξης για τον άκρατο οίνο και φανταστικό ρόφημα για παιδιά και αθλητές. Αντικαθιστά υγιεινά το νερό.

Είναι το «κρασί» χωρίς οινόπνευμα για όλη την οικογένεια !

Ο Κεκραμμένος Οίνος είναι το «πάντρεμα» του Άκρατου Οίνου με το Ειδύλλι. Δημιουργείται, λοιπόν, ένα διαβαθμισμένο κρασί όλων των βαθμών από το 0 έως το 15 !

Έτσι, χιλιάδες χρόνια μετά τις μυσταγωγικές συναντήσεις των αρχαίων φιλοσόφων και των επιφανών ανδρών, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το δώρο της αμπέλου, στην ίδια μορφή και με ανέγγιχτη την αγνότητα της φύσης.

Δεν έχετε παρά να πάρετε μέρος στην ιεροτελεστία...

Συγκριτικά πλεονεκτήματα:

 • Κρασί βιολογικό χωρίς συντηρητικά, φάρμακα, χρωστικές
 • Κρασί όλων των βαθμών από το 0 έως το 15, για όλες τις Εποχές! Για όλες τις Φυλές! Για όλη την Οικογένεια!
 • Κρασί με προ-ανθο-κυανιδίνες (OPC) γιατί δεν φιλταρίστηκε
 • Κρασί γνήσιο βαρελίσιο στο μπουκάλι!
 • Κρασί αρχαιοελληνικό, γιατί έτσι μου αρέσει!
 • Κρασί του 2008 χωρίς προβλήματα!

Υιοθετώντας με 20  ευρώ την δημιουργία παραδοσιακών - αρχαιοελληνικών Πρότυπων Οινοποίησης με σύγχρονη τεχνολογία, βοηθάτε στην βελτίωση των διατροφικών στοιχείων του κρασιού.

Υιοθετώντας ένα Γκοσμάρι.

GosmariΤο γκοσμάρι είναι ένα παραδοσιακό κόκκινο σταφύλι, που οι πολύ παλιοί πρόγονοί μας, οινοποιούσαν στην Ρούμελη. Σήμερα διασώζεται κυρίως σε άγρια κατάσταση στα βουνά της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και γι’ αυτό οι ντόπιοι το ονομάζουν «αγριοστάφυλο». Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ μάζεψε γενετικό υλικό και το έβαλε σε γλάστρες, δημιουργώντας καινούργιους βλαστούς.

Υιοθετώντας τουλάχιστον μία γλάστρα γκοσμαριού με 30 ευρώ, θα βοηθήσετε στην διάσωση και στην διάδοσή του. Μπορείτε να υιοθετήσετε περισσότερα από ένα γκοσμάρια.

Υιοθετώντας την αναζήτηση και την συλλογή γενετικού υλικού παραδοσιακών ποικιλιών.

gosmariH Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ ετοιμάζει κάθε χρόνο την Άνοιξη εξορμήσεις στα βουνά για την συλλογή γενετικού υλικού, που εντοπίζεται και χαρτογραφείτε το Φθινόπωρο. Το γενετικό αυτό υλικό αποτελείται από κλίματα ή άγρια καρποφόρα δένδρα, που έχουν επιζήσει μόνα τους στα ψηλά βουνά τις Κεντρικής Στερεάς, χωρίς αμερικάνικα ή γαλλικά υποκείμενα. Αποτελεί δε την βιοποικιλότητα των κλιμάτων της πατρίδας μας.

Υιοθετώντας αυτή την δραστηριότητα και δίνοντας τουλάχιστον 50 ευρώ, συμβάλλουμε στην διάσωση αρχαίων και παραδοσιακών ποικιλιών σταφυλιού και άλλων οποροφόρων δένδρων, που έχουν εντοπιστεί σε άγρια κατάσταση στα βουνά μας.

Υιοθετώντας τον γενετικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ έχει ήδη συναντηθεί με τους υπεύθυνους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και ετοιμάζεται ερευνητική δράση για τον γενετικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των παραδοσιακών ποικιλιών σταφυλιών, που έχουν συλλεχθεί και αυτών που θα συλλεχθούν.

Υιοθετώντας και ενισχύοντας αυτή την δραστηριότητα με τουλάχιστον 100 ευρώ συμβάλλουμε στην διάσωση παραδοσιακών και αρχαίων ποικιλιών σταφυλιού.

Υιοθετώντας έρευνα για την «Δύναμη του Σπόρου».

Όπως έχει υποσχεθεί η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ ο οίνος που έχει παραχθεί πρέπει να ελεγχθεί σε πολλά σημεία και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν τεκμηριωμένες διαδικασίες και αποδείξεις.

Υιοθετώντας και ενισχύοντας αυτή την δραστηριότητα με τουλάχιστον 150 ευρώ συμβάλλουμε στην έρευνα για τα διατροφικά στοιχεία του οίνου αλλά και της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής.

Πως μπορείτε να υιοθετήσετε μία δραστηριότητα:

 • Με την εγγραφή σας στο ΗΛΕΣΙΟΝ πατώντας εδώ
 • Στέλνοντας ενίσχυση ή υποστήριξη σε όποια δράση θέλετε και όσες φορές θέλετε πατώντας εδώ

ΗΛΕΣΙΟΝ - Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Περιβάλλοντος

Μακμίλλαν 10, 11144 Αθήνα, Ηλ.Ταχ: helession@gmail.com

Τηλ: 210-5222323 και 6945358916